skip to Main Content
Harkitsetko Alihankintaa? Osa 3

Harkitsetko alihankintaa? Osa 3

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Harkitsetko alihankintaa tai ulkoistusta rakkaan kotimaamme Suomen ulkopuolelta?

Arto Kinnunen 6.10.2018

Esitän tässä juttusarjassa muutamia vaihtoehtoja, jotka on käytännössä testattu moneen kertaan. Silti se ei tarkoita että näitä kaikkia pitää välttämättä itse kokeilla.

Toteuta alihankinta sittenkin vaihtoehdolla numero kolme: Verkostoidu!

Verkostoituminen on päivän sana, tuumailee Reiska kun ryystää aamusumppia toimistokopissa. Niinpä Reiska päättää kysäistä naapurifirman toimarilta Kekeltä tupakkapaikalla hieman neuvoa. Keke kun on kiertänyt muutakin kuin tahkoa ja kuulunut Viru-hotellin aulabaarin vakiokalustoon jo Neuvostoaikana. ”Kuule Keke tiedätkö mitään hyviä firmoja ehkä ihan ulkomailta jotka voisi tehdä muutamia juttuja alihankintana meikäläisen firmalle, kaikkea ei itse ehdi, tilauskirjat kun on aivan tapissaan”.

”No kyllä mä olen yhtä tosi hyvää virmaa käyttäny, Nusbekistanissa. Melkeen aina homma toimii ja ainakin laskutus heheh. ”

No sanasta miestä sarvesta härkää. Reiska tästä intoontuu lähettämään tiedustelun kyseiseen putiikkiin. Ja vastausta pukkaa melkein samoin tein. Korulauseilla imelletty viesti lupaa ummet ja lammet, Reiskan tarvitsema juttu on ihan arkipäivää ja helppoa kauraa.

Perskeles, ei muuta kuin tilausta sisään, hintakin on kohtuullinen!

Eipä aikaakaan kun tullista ilmoitetaan Nusbekistanista tulevan lähetyksen olevan noudettavissa. No sehän tässä tohinassa unohtui että tullit ja alvit joutuu pulittamaan kun tavara tulee EU:n ulkopuolelta. Vähän se nyt syö katetta mutta kun elää niin oppii. Ei muuta kun Hiace alle ja tulliin. Siellä se lähetys nököttää, pakattuna ruskeaan voimapaperiin ja vyötettynä lujasti juuttiköydellä. Sitten vaan mötikkä kainaloon ja muutamaa välilevyn rusahdusta myöhemmin paketti on kammettu Hiacen kolhuiseen tavaratilaan. Äkkiä hallille tutkimaan saalista!

Kädet vapisten Reiska availee paketin ja vahva idänkaupan tuoksu leijailee nenään. Eipä ole sen parempaa korroosiosuojaa ikuna keksitty kuin vanha tuttu valaanrasvan, lyijymönjän ja tärpätin sekoitus!

Ja siinä se on, pikkasen valuhiekat vielä ropisee lattialle kun tuotos paljastuu Reiskalle. S**tana, tässä ei taida toteutua se millin miljoonasosan toleranssi mikä siihen ydinvoimalan pääturbiinin varapysäyttimen liipottimeen tarvittaisiin. Pikkasen jo rintaa Reiskalla puristaa kun hän rynnistää tupakkipaikalle ja huutaa jo kaukaa että ”Keke p*rkele tämä sun Nusbekistanilainen alihankkija on ihan p*ska!” ”Miten niin?”, vastaa Keke, ”meillä ainakin kun lekalla vähän naputtelee valupurseita irti niin ne alasimet on olleet aivan käypäistä B-tavaraa halpamarkettiin. Ihme jätkä kun keuhkoaa aivan tyhjästä.” Keke poistuu närkästyneenä ja Reiska jää polttamaan koko askillisen norttia. Rintakipukin pahenee vielä illalla kun kelvoton tekele pitää ähistellä mökkirantaan onkituroksi.

 

Back To Top