skip to Main Content
Harkitsetko Alihankintaa? Osa 1

Harkitsetko alihankintaa? Osa 1

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Harkitsetko alihankintaa tai ulkoistusta rakkaan kotimaamme Suomen ulkopuolelta?

Arto Kinnunen 22.9.2018

Esitän tässä juttusarjassa muutamia vaihtoehtoja, jotka on käytännössä testattu moneen kertaan. Silti se ei tarkoita että näitä kaikkia pitää välttämättä itse kokeilla.

 

Vaihtoehto numero yksi sopii reippaalle yrittäjäluonteelle. Apua ei kysellä ja kaikki pitää aina itse tehdä. Kyllä se tämäkin juttu omin päin suttaantuu. Ei muuta kuin tuumasta toimeen! Tässä ohjeet:

Tee hakuja, ota yhteyksiä. Käännä vastaukset Googlen kääntäjällä. Ihmettele miksei siellä ymmärretä selevää savvoo eikä edes rallienglantia. Kiire painaa päälle, valitset sitten summanmutikassa pajan jolla oli komeimmat nettisivut. Pistät tilausta sisään. Odotat. Ja odotat. Lähetät sähköpostilla tiedusteluja toimitusaikataulusta. Ei vastausta. Viimein tulee vastaus jossa ilmeisesti todetaan että tilaus ei ole tullut perille. Kiroat. Lähetät tilauksen uudelleen. Odotat. Kyselet taas tilauksen perään. Toimitusajaksi ilmoitetaan neljä viikkoa. Ja niinpä jo parin kuukauden päästä rekka kaartaa pihaan. Vihdoinkin. Hermot on jo aivan riekaleina. Äkkiä lavat trukilla varastoon. Ihmeen kevyeltä tuntuvat laatikot. Katsotaanpa. No siellähän ne laivan moottorin kannakkeet on, tosin täydellisinä peilikuvina piirustuksiin verrattuna ja sorvattuna eebenpuusta. Enää ei härmän poikaa hymyilytä. Illalla polttelet eebenpuisia korvakkeita saunan pesässä ja vannot että koskaan et enää haksahda ulkomailta mitään kyselemään saati tilailemaan, ei niihin voi näköjään luottaa ja hyväuskoista huijataan aina, kyllä se jämpti on niin.

Juttusarjan  seuraava osa  julkaistaan  29.9.2018 
Back To Top